IMG_1523.jpg
Manual 2002_2.JPG
IMG_0938_LI.jpg
FXPhotoStudioExportedImage.jpg
WP_20160506_20_17_29_Pro.jpg
image.jpg

Författare Ämne: Gastronomiska utsvävningar  (läst 4215 gånger)

Dinky

  • Junior
  • **
  • Antal inlägg: 55
    • Visa profil
Gastronomiska utsvävningar
« skrivet: januari 16, 2015, 11:57:45 »
Det häner då och då att man lyckas tillaga något som bringar litet extra välmående. Till skillnad från facebook-bildernas ständiga ruccola- och pastasallad-motiv tänkte jag att man här kan dela med sig av något lite mer spännande man har stoppat i sig.

Jag börjar med en bild på några tryckkokta kalvkinder och sufflépotatis (friterade, uppsvällda potatispengar) som nästan fick tårarna att börja rinna:
K20 Silverado -87 GM 6,2 l, 4" Rough Country Suspension Lift, American Racing Outlaw 16x10, Cooper SST 33"

Dinky

  • Junior
  • **
  • Antal inlägg: 55
    • Visa profil
SV: Gastronomiska utsvävningar
« Svar #1 skrivet: januari 16, 2015, 12:00:10 »
Här om veckan kom jag ut till gården själv och hade passande nog tagit med mig ett par torskkotletter. Spansk paprika och litet finhackad chalotten fick sätta sin prägel på kreationen. Ã…t direkt ur stekpannan, ackompanjerad av en pilsner.
K20 Silverado -87 GM 6,2 l, 4" Rough Country Suspension Lift, American Racing Outlaw 16x10, Cooper SST 33"

Dinky

  • Junior
  • **
  • Antal inlägg: 55
    • Visa profil
SV: Gastronomiska utsvävningar
« Svar #2 skrivet: januari 16, 2015, 12:06:49 »
Raymond Oliver är en av mina favorit-traktörer. En dock numera avliden herre som med sin handfasta manschauvinism och strikta synsätt på mattraditionen skriver om sina genomförda mästerverk. Röding a'la Prager är kanske en av de mindre uppseendeväckande rätterna i hans tjocka bibel "Det Franska Köket" men fick ändå matgästerna att höja på ögonbrynen vid presentationsmomentet. Ryggbenet är avlägsnat och mellanrummet är fyllt med välsmakande legymer och kryddlandets utbud av örtkryddor. Vispad grädde och skivad citron gör det hela lite spektakulärt.
K20 Silverado -87 GM 6,2 l, 4" Rough Country Suspension Lift, American Racing Outlaw 16x10, Cooper SST 33"

Teo

  • Global Moderator
  • Veteran
  • *****
  • Antal inlägg: 2275
  • F350 -96, 7.3 Powerstroke
    • Visa profil
SV: Gastronomiska utsvävningar
« Svar #3 skrivet: januari 16, 2015, 12:16:04 »
Magnifika kreationer! Själv saknar man både kunskap och inspiration...

3 st någorlunda jämnstora delar gris lätt bräserat i en mix av stekflott från tidigare baconincidenter samt friskt kranvatten. En välapplicerad nypa vitpeppar en en mindre lyckad sådan salt.

Serverad på på en talrik formad av IKEAs barnarbetarhänder och till det en måttligt exklusiv lager...

« Senast ändrad: januari 16, 2015, 12:18:14 av Teo »

1996 Ford F350, 7.3L Powerstroke, 4X4, 35X12.5 BFG KM2, 9.1 KW Webasto.

Dinky

  • Junior
  • **
  • Antal inlägg: 55
    • Visa profil
SV: Gastronomiska utsvävningar
« Svar #4 skrivet: januari 16, 2015, 12:21:40 »
Magnifika kreationer! Själv saknar man både kunskap och inspiration...

3 st någorlunda jämnstora delar gris lätt bräserat i en mix av stekflott från tidigare baconincidenter samt friskt kranvatten. En välapplicerad nypa vitpeppar en en mindre lyckad sådan salt.

Serverad på på en talrik formad av IKEAs barnarbetarhänder och till det en måttligt exklusiv lager...

Det må vara sparsmakat med antalet råvaror men jag tvivlar inte på att det smorde kråset på dig!
K20 Silverado -87 GM 6,2 l, 4" Rough Country Suspension Lift, American Racing Outlaw 16x10, Cooper SST 33"

Teo

  • Global Moderator
  • Veteran
  • *****
  • Antal inlägg: 2275
  • F350 -96, 7.3 Powerstroke
    • Visa profil
SV: Gastronomiska utsvävningar
« Svar #5 skrivet: januari 16, 2015, 12:23:47 »
kalvkinderna såg magiska ut!

1996 Ford F350, 7.3L Powerstroke, 4X4, 35X12.5 BFG KM2, 9.1 KW Webasto.